کد خبر: 494682

رکوردی جدید در صنعت فضایی کشور؛

صدای غرش سیمرغ/ ماهواره «مهدا» به‌همراه دو نانو ماهواره همزمان به فضا پرتاب شدند

صبح امروز ماهواره «مهدا» به‌همراه دو نانو ماهواره به مدار ۴۵۰ درجه پرتاب و با موفقیت در مدار قرار گرفت. این برای نخستین بار است که متخصصان فضایی با ماهواره‌بر بومی سه ماهواره داخلی را همزمان در مدار قرار می‌دهند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ صبح امروز هشتم بهمن ماه ماهواره «مهدا» با ماهواره‌بر «سیمرغ» به مدار 450 درجه پرتاب شد. در این پرتاب ۲ ریزماهواره نیز به همراه ماهواره مهدا پرتاب شدند و مهمترین دستاورد در این پرتاب عملیات «تزریق چندگانه» بود که محقق شد.

 

وزیر ارتباطات: سیگنال ماهواره مهدا دریافت شد

زارع پور: به لطف خدا یازدهمین پرتاب در دولت سیزدهم باموفقیت انجام و برای نخستین‌بار،ماهواره‌بر سیمرغ بطور همزمان ماهواره مهدا و ۲محموله تحقیقاتی دیگر را باموفقیت در مدار قرارداد وسیگنال مهدا هم دریافت شد.

این دستاوردمهم را به مردم عزیز،متخصصین فضایی بویژه همکارانم در پژوهشگاه فضایی و وزارت دفاع تبریک عرض میکنم.

پرتاب سه ماهواره داخلی با ماهواره‌بر بومی

امروز در آستانه دهه فجر و چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، برای نخستین بار سه ماهواره ایرانی با ماهواره بر سیمرغ به صورت همزمان به فضا پرتاب شد.

بر اساس اعلام سازمان فضایی ایران، ماهواره‌بر سیمرغ توانسته ماهواره مهدا و دو نانوماهواره دیگر را با موفقیت در مدار تزریق کند و  این برای نخستین بار است که متخصصان فضایی سه ماهواره داخلی را همزمان با ماهواره‌بر بومی در مدار قرار می‌دهند.

ماهواره «مهدا» از ماهواره‌های سبک وزن پژوهشگاه فضایی ایران برای آزمایش زیرسامانه‌های توسعه یافته ماهواره‌ای ساخته شده است.

 مهدا، یک ماهواره 32 کیلوگرمی از سری ماهواره‌های سبک وزن پژوهشگاه فضایی ایران است که به منظور آزمایش زیرسامانه‌های توسعه‌یافته ماهواره‌ای طراحی و ساخته شده‌اند. ماموریت اصلی این ماهواره، بررسی صحت عملکرد ماهواره‌بر سیمرغ در تزریق چندگانه محموله‌های فضایی در مدار پایین زمین و ارزیابی عملکرد برخی از طراحی‌های جدید و قابلیت اطمینان فناوری‌های بومی در فضا است.

یکی از نانوماهواره ساخت شرکت صا ایران و برای اثبات فناوری موقعیت‌یابی فضاپایه طراحی شده است. این نانوماهواره امکان تعیین موقعیت را به‌صورت بومی و مستقل از سامانه‌های موقعیت‌یابی جهانی، برای گیرنده‌های زمینی فراهم می‌کند.

نانوماهواره دیگر نیز از ماهواره‌های مکعبی شرکت صاایران برای اثبات فناوری مخابرات باند باریک با کاربرد اینترنت اشیاء ساخته شده است.

ماموریت اصلی این ماهواره، بررسی صحت عملکرد ماهواره‌بر سیمرغ در تزریق چندگانه محموله‌های فضایی در مدار پایین زمین و ارزیابی عملکرد برخی از طراحی‌های جدید و قابلیت اطمینان فناوری‌های بومی در فضا است.

گفتنی است، ماهواره‌بر سیمرغ، ماهواره‌بر سوخت مایع دو مرحله‌ای است که در هفتمین پرتاب تحقیقاتی خود توانست با تزریق چندگانه ماهواره‌ها، دریچه‌ای جدید به روی پرتاب‌های فضایی کشور باز کند.

این پرتاب موفقیت‌آمیز یازدهمین پرتاب فضایی موفق در دولت سیزدهم است.

جزئیات پرتاب ماهواره‌ های ایرانی با ماهواره‌بر سیمرغ به فضا